İş Adamından Sporculara Destek

Orduzuspor U-15 futbol takımının maçları eylül ayının ikinci haftası başlayacak olmasından dolayı Orduzuspor kulüp binasında kulüp başkanı İsmet BİRATLI, asbaşkan İsmail MEŞE, yönetim kurulu, sporcu velileri ve vatandaşlarımızın katılımı ile bu kategorinin sporcularına spor malzemesi dağıtımı yapıldı.



Malzeme dağıtımı esnasında yaptığı açıklamada Orduzuspor Kulübü Başkanı İsmet Biratlı şu ifadelere yer verdi:



“Orduzu Belediyespor adı altında faaliyet gösteren takımımız belediyemizin Battalgazi merkez ilçeye bağlamasının ardından isim değişikliği için yönetim kararı alarak ismini Orduzuspor olarak tescilletme çalışması başlatmıştır. Takımımız belediye bünyesinde iken belediyemiz, maç ve antrenmanlarımıza araç tahsisi ile malzeme yardımında bulunuyordu ancak bundan sonra da Orduzu halkımızın destekleriyle bunu yürüteceğimize inanıyoruz. 2014-2015 sezonunda U-14, U-15-U-16,U-17, U-19 futbol takımları ile geçtiğimiz sezon Malatya şampiyonu olan 1.Amatör futbol takımı ve yine geçtiğimiz sezon Malatya şampiyonu olan ve ilimizi temsil eden küçük erkekler voleybol takımı ile Malatya ikincisi olan Yıldız Erkekler voleybol takımı olarak liglere katılacağız. 2014-2015 sezonunda mücadele edecek futbol takımlarımızı Abuzer TÜRKOĞLU, Nevzat TOPAL ve kaleci antrenörü Metin EKİN teknik heyeti tarafından, voleybol takımlarımızı ise Mesut SELÇUK tarafından çalışmalar yürütülecektir” diyen Biratlı konuşmasının devamında;



“Genç bir nüfusa sahip olan Orduzu’nun ne acıdır ki kanları hızlı akan, adrenalin tutkunu gençlerin enerjilerini boşaltacakları bir spor tesisi bulunmamaktadır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin kötü alışkanlıklar edindikleri, zararlı madde bağımlısı oldukları ile ilgili her gün yeni haberler işittiğimiz bir zamanda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için kolları sıvamamız gerekiyor. Elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Bilmeliyiz ki; İyi yetişmiş nesilleri olmayanlar geleceğe güvenle bakamaz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı korumak, kötü alışkanlıklar edinmiş olan evlatlarımızı topluma kazandırmak için harekete geçmeliyiz. Bunun yolunun gençleri spora yönlendirmeden geçtiğinin farkındayız. İşte böylesine hayati bir konu olmasına rağmen Orduzu Beldesinde spor yapılacak, gençlerimizi rahat bir şekilde yönlendirebileceğimiz bir spor tesisi bulunmamaktadır” toplumun kanayan yarasına dokundu.



Biratlı konuşmasını şu ifadelerle bitirdi:



“Orduzumuzun merkezinde bulunan toprak sahamızın sentetik yüzeyli çim saha yapılması için proje ve keşif özeti Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanmış, 2013 yılı haziran ayında Gençlik ve Spor Bakanlığımıza müracaatımız olmuştu, bu tesisimizin yapılması için bürokrat ve milletvekillerimizden yardım beklemekteyiz”