Doktora Öğrencilerine Proje Yazma Eğitimi Verildi

İnönü Üniversitesinde doktora yapan fen, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarındaki lisansüstü öğrencilere proje yazma eğitimi verildi. Eğitimin, TÜBİTAK 1000 kodlu ve Üniversitelerin ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) Tarafından Desteklenen Programlara Yönelik Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması programı çerçevesinde yapıldığı açıklandı.


Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe 100 doktora öğrencisi katıldı. TÜBİTAK-ARDEB 1000 Proje Yürütücüsü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, TÜBİTAK 1000 kodlu 'Üniversitelerin ARDEB Tarafından Desteklenen Programlara Yönelik Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması' başlıklı çağrısı kapsamında 30 üniversite davet edilmiş, 24 üniversite başvuru yapmış ve sadece 8 üniversitenin projesi kabul edilmiştir. Bu kapsamda, 'Proje Kapasitesinin Artırılması' başlıklı proje ile Üniversitemiz, Ankara, Atatürk, Cumhuriyet, Karadeniz Teknik, Marmara, Mersin ve Trakya Üniversiteleri arasında yer almıştır. Üniversitemizin de yer aldığı bu proje kapsamında Doktora Öğrencilerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi de planlanmıştır. TÜBİTAK, yeterliliğini tamamlamış doktora öğrencilerinin de yürütücü olarak proje sunabilmelerine imkân sağlamaktadır. Bu yüzden doktora öğrencilerimizin proje yazma becerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Eğitim sonunda öğrencilerimiz fikirlerini projeye dönüştürebilecek ve farkındalık yaratabileceklerdir. şeklinde konuştu.

İki gün süren etkinlikte; doktora öğrencilerine yönelik olan TÜBİTAK-1002 programı tanıtıldıktan sonra proje yazma konusunda gerekli teorik bilgiler verilmiş, ardından oluşturulan gruplarla proje yazımına geçilmiştir.  Etkinliğe katılan öğrenciler, proje yazma eğitimi etkinliğinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini ifade ettiler.